Over Rozemarijn

Wie is die Juf?

Juf Rozemarijn is een doorgewinterde actrice, zangeres én docente. Iedere basisschool kan een beroep op haar doen om ‘cultuureducatie’ te begeleiden.

Reken maar dat de leerlingen daar lol aan beleven en bovendien spelenderwijs met glans voor al die officiële leerdoelen slagen. 

De lessen van Juf Rozemarijn zijn sympathiek, vrolijk en veilig. En dat blijkt voor kinderen de juiste sfeer om te experimenteren en originele routes te kiezen. Zonder schroom en met verantwoordelijkheid. Deze Juf heeft dan ook al een schat aan ervaring in haar eigen gezelschappen en als zang-, theater- en musicaldocente. Met veel enthousiasme geeft ze les op verschillende kunstencentra. Leerlingen zijn gek op haar. Niet vreemd want Juf Rozemarijn vindt niets gek en verstaat de kunst bij elk kind zijn of haar specifieke talenten te herkennen en deze tot wasdom te laten komen.

Hoe doet ze dat?

Rozemarijn: ‘Als je iedereen serieus neemt en de ruimte geeft om te fantaseren en te improviseren, zie je het zelfvertrouwen, de creativiteit, het zelfbewustzijn en de trots groeien. Dat gaat vanzelf en lukt altijd.’